Logo

Oksespid med hummus og salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Oksespid med hummus og salat

 

Hummus er en cremet og krydret kikærtedip, der er skøn i store wraps med salat og spid med grillet oksekød.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 1 time. Udblødning af kikærter: mindst 10 timer

#

Hummus:

250 g kikærter

2 fed hvidløg

3 spsk olivenolie

1 tsk stødt spidskommen

3-4 spsk friskpresset citronsaft

salt

 

Oksespid:

500 g tykstegsbøffer

1 tsk paprika

1 spsk citronsaft

1 spsk olie

salt

 

Tilbehør:

1 salathoved

4 tomater

1 rødløg

½ agurk

evt. 1 lille bundt koriander

8 store fuldkorns-wraps

*

Udblød kikærterne i en skål med rigeligt koldt vand i køleskabet i mindst 10 timer.

Kog kikærterne helt møre i friskt vand i ca. 1 time.

Hæld vandet fra, men gem lidt af kogevandet.

Lad kikærterne køle lidt af.

 

Blend kikærterne i en foodprocessor eller minihakker sammen med finhakket hvidløg, olie, spidskommen og lidt af citronsaften.

Spæd evt. med kogevandet. hvis hummussen er meget fast - den skal være blød og cremet.

Smag til med citronsaft og salt.

 

Bank evt. bøfferne lidt med håndroden, så de har ens tykkelse.

Skær bøfferne i terninger, ca. 3x3 cm.

Rør paprika, citronsaft og olie sammen, og vend kødet i marinaden.

Lad kødet trække i mindst 30 min. og gerne til dagen efter i køleskab.

Skyl og tør salaten, og bryd den i mindre stykker.

Skær tomater, agurk og løg i skiver, og bland med salaten.

Drys evt. med korianderblade.

 

Træk kødet på spid.

Steg det på en varm grillpande, grill eller alm. pande, til de er brune på begge sider og røde indeni.

Krydr med salt.

Varm de store wraps som angivet på emballagen.

Server varme wraps med hummus, salat og oksespid.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 420 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Okseragout med svampe og cognacPrøv denne dejlige okseragout med masser af saft og kraft, og som passer sig selv i ovnen...
• Rødbedesuppe med oksekødEn varm og dejligt mættende vintersuppe med en flot rød farve
• Cote de bouef med stegte hvidløg og bearnaisesmørEn god bøf har bestemt også sin plads om sommeren - og den er her, med flere slags...
• Den HimmelskeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!