
 
Oksebov er en kødudskæring, der skal have lang tid for at
blive mør. Det søde punktum er en let, syrlig og krydret rabarberdessert 
 
Langtidsstegt oksebov
med sovs og grønsagstimbaler: 
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge-/bagetid: 2½-3 timer. 
#
750 kg oksebov 
25 g smør 
2 spsk olie 
2 tsk groft salt 
friskkværnet peber 
5-6 porrer 
4-5 fed hvidløg 
2-3 kviste frisk salvie eller timian 
2-3 laurbærblade 
3 spsk hvedemel 
2½ dl hvidvin 
2½ dl vand 
 
Grønsagstimbaler: 
350 g gulerod 
200 g fine ærter 
2 æg 
1 dl piskefløde 
salt og friskkværnet peber 
25 g smør til formene 
 
Tilbehør: 
bredbladet persille 
brød eller kartofler 
*
Dup kødet tørt med køkkenrulle, og brun det på alle sider
ved god varme i smør og olie på en pande. 
Krydr med salt og peber. 
Rens porrerne, og skær dem i skiver. 
Pil hvidløgsfeddene, og skyl krydderurterne. 
Læg det brunede kød i et ovnfast fad med porrer, hvidløg og
krydderurter. 
Drys mel på panden, og kog den af med hvidvin og vand. 
Si blandingen over i fadet, og dæk fadet til med låg eller alufolie.
Sæt fadet i ovnen ved 175 °C i ca. 2½ time, til kødet er
mørt. 
Vend det et par gange under stegningen. 
 
Skræl gulerødderne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca.
10 min. 
Skær dem i små terninger. 
Blend ærter, æg og fløde til ensartet konsistens, og krydr
godt med salt og peber. 
Bland gulerødderne i. 
 
Smør 6 små ovnfaste portionsforme med smør, og fyld dem næsten
til kanten med grønsagsblandingen. 
Sæt formene i et ovnfast fad, hæld 2 cm vand ved, og sæt det
i ovnen ved 175 °C. 
Bag i ca. 30 min, til timbalerne er faste. 
 
Skær kødet i skiver, og server med grønsagerne og saucen fra
det ovnfaste fad, grønsagstimbaler, persille og brød eller kartofler.
 
Rabarber bagt med
ingefær og marengslag
Hjemmets bedste MAD 2016 maj 2016-u17-
4-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 25 min. 
#
500 g rabarberstilke 
150 g sukker 
1 spsk frisk ingefær 
50 g smuttede mandler 
 
Marengs: 
3 æggehvider 
75 g flormelis 
½ tsk eddike eller citronsaft 
 
Drys: 
25 g flormelis 
*
Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker. 
Bland dem med sukker og fintrevet ingefær i et ovnfast fad. 
Sæt fadet i ovnen i 15 min. ved 200 °C, til rabarberne er
næsten møre, og sukkeret er smeltet. 
Tag fadet ud af ovnen og tilsæt hakkede mandler. 
Skru ovnen op på 250 °C. 
Pisk æggehvider, flormelis og eddike i en skål over et
næsten kogende vandbad. 
Pisk konstant, til massen bliver fast. 
Tag skålen fra varmen, og pisk videre, til den er afkølet,
evt. i en røremaskine. 
Smør marengsen over rabarberblandingen i fadet, drys med
flormelis, og bag i ca. 10 min ved 250 °C, til overfladen er lysebrun. 
Server desserten lun. 
 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin