Logo

Olivenfarseret kalkunkølle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 stor kalkunkølle (evt. udbenet af slagteren)
350 g hakket kalkunkød
2 dl friske blandede krydderurter
1 æg
100 g grønne oliven med rødt peberfyld
salt og peber

8 bagekartofler
2 dl cremefraiche 18%
2 dl ymer
1 bundt purløg
1 bundt persille

1 icebergsalat
1 buket broccoli (ca. 250 g)
50 g pinjekerner
½ dl olivenolie
1-1 ½ spsk sherryeddike
1 spsk dijonsennep

Udben kalkunkøllen til en tragt.
Bland alle ingredienserne til farsen, fyld det i køllen og pak den med snor eller i et stramtsiddende net.
Gnid den med salt og peber og steg den ved 180ºC i 1 time og så 10 minutter ved 225ºC.
Pakkes i folie og viskestykke og skal hvile i mindst 20 minutter før udskæring.
Bagekartoflerne skrubbes, gives et krydssnit og stilles i ovnen samtidig med kalkunkøllen eller lidt før, hvis de er meget store.
Dressingen hertil røres sammen af cremefraiche, ymer, hakkede krydderurter og salt og peber.
Icebergsalaten gøres i stand og plukkes i små stykker.
Broccolien deles i små buketter, der lige blancheres i 1 ½ minut i spilkogende vand med salt.
Når de er kølet af, blandes de i salaten.
Pinjekernerne ristes gyldne i lidt af olien og drysses over salaten, når de er kølet lidt af.
Dressingen piskes sammen og hældes over salaten lige inden serveringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.441 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her