
Basilikumcreme: 
200 g BUKO® Light naturel 
4 spsk mælk 
4 spsk friske basilikumblade hakkede
½ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
1,25 kg kartofler skrællede faste i grove stykker 
10 dl vand 
400 g tomater i grove stykker 
8 små fed hvidløg i kvarte 
1,5 tsk groft salt 
friskkværnet peber 
2 spsk hakkede friske basilikumblade 
2 små knuste fed hvidløg 
6 stykker kyllingeoverlår eller -underlår (ca. 1 kg) 
½ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
Pynt: friske basilikumblade 
 
Basilikumcreme: 
Rør halvdelen af osten sammen med mælk, basilikum, salt og peber. 
Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme under låg i 3 min. 
Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. 
Bland kartoflerne sammen med tomater, hvidløg, salt og peber i ovnens bradepande.
Rør resten af osten sammen med basilikum og hvidløg. 
Lav en lomme under skindet på kyllingelårene. 
Fordel heri den krydrede ost (2-3 tsk pr. lår). 
Læg kyllingelårene på grønsagerne, drys med salt og peber og steg retten midt i ovnen ca. 45 min. ved 225°C.
Spis basilikumcremen til de stegte kyllingelår og grønsager.
Fryseegnet: Nej