Logo

Peberbøffer med cognacsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Peberbøffer med cognacsauce

Trækul:      Direkte

Gas:           Direkte/høj varme

Forberedelse: 10 minutter. Stegetid: 8 minutter

 

3 spsk sorte peberkorn

4 bøffer af tyndsteg, hver på ca. 225 g

Cognacsauce:

1 spsk vegetabilsk olie

1 løg eller skalotteløg, finthakket

1 lille fed hvidløg, knust

2 spsk cognac

3 dl oksebouillon af god kvalitet

6 spsk cremefraiche

salt og friskkværnet sort peber

olie til pensling

 

A. Stød peberkornene groft i en morter.

Skær eventuelt fedt af bøfferne.

Spred de stødte peberkorn ud på et stykke fedtafvi­sende papir.

Tryk den ene side af hver af bøf ned i peberkornene og ryst derefter de løse peberkorn af.

Fortsæt til alle peberkorne­ne er brugt.

 

B. Cognacsauce: Varm olien op i en lille kasserolle.

Tilsæt løg og hvidløg og lad det koge ved svage varme i 2-3 min., til løgene er blevet bløde.

Hav tændstikker parat. Hæld cognacen i og an­tænd den straks.

Lad saucen koge, til flammerne dør ud.

Tilsæt oksebouillon og lad saucen koge i yderligere 10-12 min., til den er kogt ind til ca. 1 dl.

Tilsæt cremefraiche og lad saucen koge i 5 min., til den er blevet en anelse tykkere.

Smag saucen til med salt og peber og hold den varm.

 

C. Pensl bøfferne med olie og læg dem midt på stegeristen.

Grill dem direkte over høj varme i 8 min., og vend dem en gang un­der stegningen (ønskes bøfferne gennemstegt, grilles de 2-3 min. mere på hver side).

Server med brandvarm cognacsauce til.

 

Når du vender peberbøfferne, så pas på at du ikke kommer til at slå peberkornene af, for det er dem, der giver bøffer­ne den raffinerede smag.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.453 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bisonsteg med bagte peberfrugter, rødløg, sprødstegte kapers og løvstikkeHvis du vil bruge resterne af dit bisonkød fra dagen før så prøv denne ret med koldt stegt...
• Letsprængt Lammeryg m/ mandelspinat.En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bøf med marinerede sommer-grønsagerEn god bøf serveret med sommerligt tilbehør. Det er en stor portion grønsager, som udgør...
• Appelsinbudding 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os