Logo

Pizza mama lucia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Denne pizza med hakket oksekød, broccolli og parmesanost er et godt forslag til en billig og hurtig middagsret. Resterne kan også sagtens bruges i madpakken dagen efter.

 

Dej:
550 g hvedemel
15 g gær
3 tsk salt
4 dl lunkent vand
1 spsk olivenolie
2 tsk sukker

Fyld:
300 g hakket oksekød
1 stortløg
8 fed hvidløg
4 store tomater
250 g kogt broccoli
250 g revet parmesan
1 glas tør hvidvin
3 spsk koncentreret tomatpure
2 spsk olivenolie
1/2 spsk hakket oregano
salt + friskkværnet peber

*


Dej:
Rør gæren ud i 1 dl lunkent vand.
Sigt melet i en røreskål og lav et hul i midten til salt, sukker, olivenolie
samt den opløste gær
Slå dejen godt sammen med hænderne og tilsæt gradvist resten af
vandet, indtil der opnås en fast og let klæbrig dej.
Tag de op og ælt den færdig på et meldrysset bord og tilsæt resten af melet.
Gem en smule hvedemel til at drysse bordet og dejen med.
Fold dejen dobbelt og arbejd fra midten ud mod siderne.
Efter et par minutter optager dejen ikke mere hvedemel.
Fortsæt æltningen i ca 20 minutter.
Lad derefter dejen hæve et varmt sted i 2 timer.
Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke.
Efter 2 timer er dejen hævet til dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 200°C.
Del dejen i to og rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord.
Vend af og til dejen.
Den udrullede dej skal være ca 5 mm. tyk.
Beklæd formen og skær det overskydende dej fra.

Fyld:
Løg og hvidløg hakkes.
Varm olivenolien op i en gryde, tilsæt løg og hvidløg og steg dem gyldne.
Det hakkede kød tilsættes og svitses så kødet løsnes for eventuelle
klumper.
Tilsæt koncentreret tomatpure og vin og kog op.
Lad det simre i 10 minutter under låg.
Krydr med oregano, salt og peber.
Fordel tomatskiver og broccoli på pizzabunden og hæld dernæst
saucen på.
Drys med revet ost og bag pizzaen 15 minutter i ovnen.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 879 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Koteletter i fadEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Vagtel med gåseleverEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kyllingebryst med original mexicansk salsaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Italiensk vanillegelatoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os