Logo

Røget makrel med sennepssauce + dessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Røget makrel med sennepssauce + dessert

1 tsk sennepspulver

1 tsk honning

1 tsk hvidvinseddike

¼ tsk engelsk sauce

½ groft salt

friskkværnet peber

3,5 dl cremefraiche 9%

1 kg nye kartofler i 1 cm skiver

2 dl vand

½ tsk groft salt

2 røgede makreller (ca. 800 g)

1 liter groftrevet frisk spinat (ca. 100 g)

4 gulerødder i halve, skrå skiver (ca. 250 g)

 

Rør sennepspulver, honning, eddike, engelsk sauce, salt og peber sammen.

Rør cremefraiche i.

Smag saucen til og stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Kom kartoffelskiverne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Hæld dem til afkøling i et dørslag.

Rens makrellerne for skind og ben. Skær fileterne i skrå skiver a ca. 3 cm.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og varm dem midt i ovnen ca. 7 min. ved 200°C.

Ved serveringen: Fordel lidt af spinaten på 4 portionstallerkener.

Læg herpå kartoffelskiver og de lune makrelstykker.

Pynt med lidt gulerodsskiver.

Bland resten af spinaten og gulerødderne til en salat, og server den sammen med sennepssaucen til de røgede makrel.

 

Energiindhold pr. portion: 2852 kJ
Energifordeling: Protein: 18%, Kulhydrat: 35%, Fedt: 47%

Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 45 min.

 

Ost og jordbær med balsamicosirup

Balsamicosirup:

5 cl balsamicoeddike

10 cl sukker (ca. 85 g)

¼ tsk friskkværnet peber

300 g mild ost, fx blå- & hvidskimmelost 39%, fx Høng Klosterkrone®

200 g jordbær i hele og halve

3 gulerødder i tynde strimler (ca. 100 g)

 

Balsamicosirup: Kom eddike, sukker og peber i en lille gryde.

Bring blandingen i kog og kog den i ½ min.

Stil siruppen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Skær osten i skiver og læg dem på tallerkener sammen med jordbær og gulerødder.

Hæld lidt balsamicosirup over og server resten af siruppen i en skål ved siden af.

Du kan erstatte blå- og hvidskimmelost med en hvidskimmelost, fx en Brie.

Eller prøv at spise balsamicosirup, jordbær og gulerødder sammen med vaniljeflødeis.

En lidt for tyk sirup kan gøres tyndere med et par dråber vand.

 

Energiindhold pr. portion: 7720 kJ
Energifordeling: Protein: 9%, Kulhydrat: 25%, Fedt: 66%

Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 45 min

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 743 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• KløverstuvningEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tun på den varme mådeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kylling med nye urterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Isbombe med appelsinsorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os