Logo

Southern fried chicken

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1200-1500 gram kylling skåret i 8 stykker
saften af 1 citron
1 tsk salt
½ tsk friskkværnet peber
ca. 100 gram hvedemel
ca. 2 dl vindruekerne olie
 
Gnid kyllingestykkerne med citronsaft.
Drys med salt og peber og lad dem hvile i 30 minutter.
Kom kyllingestykkerne i en post med hvedemel og ryst indtil alle stykkerne er
dækket.
Varm olien på en stor støbejernsstegepande over stærk varme.
Kom kyllingestykkerne i med skindsiden nedad, læg låg på og lad dem
stege i 10 minutter.
Vend kyllingestykkerne og steg dem yderlig 10 minutter under låg.
Fjern låget, skru ned for varmen, vend kyllingestykkerne og steg dem
indtil de er gyldne, ca. 6 minutter.
Læg kyllingestykkerne på fedtsugende papir et øjeblik.
Server straks med kartoffelmos, cole slaw og majsbrød.
Tips: 
Alle i sydstaterne har deres egen specielle opskrift på southern fried
chicken. Nogle gnider kyllingen ind med hvidløg, salt og peber og vender
den i en dej af æg, mælk, hvedemel og citronsaft. Andre mariner den 30 min. i
mælk smagt til med tabasco og vender den så i hvedemel, krydret med salt,
peber og paprika. Den kan også vendes i en dej af kærnemælk og æg, og
så vendes i hvedemel blandet med pekannødder eller sesamfrø for at få en helt speciel effekt. Forsøg dig frem til din egen favorit.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.076 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?