Logo

Stegt vildsvinekølle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1500 g udbenet vildsvinekølle eller bov
10-12 let knuste enebær
100 g smør
2 dl kogende bouillon
1 dl portvin
1 dl piskefløde
2 spsk Maizena
ribsgelé

Marinade:
¾ l rødvin
1 snittet blegselleristilk
4 skiver citron
1 dl olie
1 tsk stødt oregano
1 smuldret timiankvist
1 lille ituskåret løg
1 laurbærblad

Køllen afpudses. Alt til marinaden sammenpiskes grundigt og kødet lægges i marinaden 1 - 2 døgn.

Køllen tages derefter op, aftørres og gnides med enebær, strøs med salt og lægges i bradepanden. Smørret fordeles i små stykker ovenpå køllen, og den brunes ved kraftig varme ca. 225ºC.

Bouillon og halvdelen af marinaden hældes nu ved og den steger videre ved 180ºC. Dryppes af og til under stegningen. Efter 1 time hældes resten af marinaden ved og der steges endnu 1 time.

Skyen sies herefter fra, skummes og sættes over varmen sammen med portvin og fløde. Bringes til kogepunktet og jævnes nu med Maizena, smag herefter til med ribsgele.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.465 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her