Logo

Thai-marineret havørred

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Havørred, min. 1 kg (renset vægt)
3-5 limefrugter
2-6 små røde og stærke chili (friske eller tørrede)
2-4 fed hvidløg
1 bundt koriander (gerne med rod)
Olivenolie
Fiskesauce
Havsalt
Lidt sukker

Skrab fisken fri for slim og skæl. Med en skarp kniv lægges en række snit på tværs af fisken (begge sider, med ca. 2-3 cm mellemrum, ca. ½ cm dybe), så marinaden kan trænge godt ind i kødet. Placér den hele fisk (inkl. hoved og hale) i et ovnfast fad.

Følgende ingredienser kommes i blenderen. Riv limefrugterne på et rivejern (kun det grønne fra skallen). Skær dem derefter i halve og pres saften (sørg evt. for at mase limefrugterne godt før de gennemskæres, hvorved mest mulig saft kan presses ud). Smid chili i: To stk i den milde udgave, seks stk i den stærke udgave. Husk, at frøene skal med (det er her, al chili-smagen sidder). Smid hvidløg i: To fed i den milde udgave, fire (mindst) fed i den stærke udgave. Kom koriander i, men gem lidt af toppene til at hakke og drysse med senere. Har du fået fat i den rigtige koriander, benytter du selvfølgelig også rødderne. Slut af med et ordentligt skvæt af den gode (jomfru-)olivenolie (mindst samme mængde som limesaften) og afrund smagen med et lille skvæt fiskesauce samt lidt havsalt. Smag evt. til med en smule sukker. Blendes kort, så der stadig er lidt struktur i massen.

Marinaden hældes forsigtigt over fisken. Du kan nu lade fisken stå lidt tid i marinaden, så den trænger ind, eller du kan fortsætte med tilberedningen med det samme.

Fadet overdækkes og lukkes godt til med gennemvædet madpapir og placeres i en 200°C varm ovn. Fisken dampes herefter i ca. 20-25 min.

Serveres med nye danske kartofler eller ris. Husk at drysse finthakkket, frisk koriander over retten lige inden den serveres. Brug væden fra fadet som sauce. Spis også gerne skindet (forudsat at du har skrabet skællene af), der smager pragtfuldt af marinaden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.305 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her