Logo

Vildand i portvin og Salat Waldorf + Melon med ingefær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Vildand i portvin og Salat Waldorf + Melon med ingefær

Vildand i portvin

2 vildænder

smør eller margarine

salt og peber

10 knuste enebær

1,5 dl piskefløde

1 dl tomatsaft

1 spsk hvedemel

1 dl portvin

kulør

Tilbehør: Råstegte kartofler - se Tillæg, salat Waldorf - se herunder

*

Tør de rensede vildænder godt af med køkkenrulle og brun dem omhyggeligt i smør eller margarine.

Drys med salt og peber og de knuste enebær og steg vildænderne møre ved ret svag varme - 1-1½ time.

Vend dem et par gange.

Tag vildænderne op og hold dem varme.

Kom fløde og tomatsaft i gryden og kog det op.

Jævn med en smørbolle af 1 spsk fedtstof og 1 spsk hvedemel og lad det koge igennem.

Tilsæt portvin og kulør og smag eventuelt saucen til med lidt mere salt og peber.

Flæk vildænderne på langs og læg dem i opvarmet fad.

Si saucen over og server dem straks med råstegte kartofler og

Madopskrift billede

Salat Waldorf

¼ selleri

salt

saft af ½ citron

2 søde æbler

2 stilke blegselleri

100 g valnøddekerner

1 håndfuld vindruer uden kerner

125 g mayonnaise

1 dl piskefløde

salt og peber

*

Skær sellerien i skiver og skræl dem.

Kog dem netop møre i letsaltet vand, tilsat citronsaft.

Lad dem blive kolde og del dem i små terninger.

Del æblerne på samme måde og snit blegselleristilkene fint.

Halvér vindruer og fjern kernerne.

Bland det hele med valnøddekerner.

Rør mayonnaisen sammen med den stiftpiskede fløde og vend salatblandingen heri.

Smag til med salt og peber og lad salaten trække ½ time inden serveringen.

Tips: Der er nogen der også tilsætter hakkede dadler eller lyse rosiner.

Madopskrift billede

Melon med ingefær

1 melon eller ½ honningmelon og ½ cantalupmelon

3 spsk hakket, syltet ingefær

1 spsk ingefærlage

*

Skræl melonen og del den i små terninger.

Bland dem med hakket, syltet ingefær og ingefærlage og stil desserten koldt et par timer før serveringen.

Madopskrift billede

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.472 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sunde saftige grillspidEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kinesisk grønsagskyllingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tortilla krydretEn æggekage, som den laves ved Middelhavet. Det er særlig nemt, hvis du har nogle...
• VaflerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os