Logo

Jordskokkegratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Jordskokkegratin

 

Denne nemme gratin vil være god til kogt hamburgerryg i stedet for grønlangkål eller næste dag som resteret.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Koge/bagetid: 25 min.

 

#

400 g jordskokker

1 dl piskefløde

1 økologisk citron

frisk timian

1-2 skiver lyst brød

25 g parmesanost

salt og peber

*

 

Tænd ovnen på 225 °C.

Skrub eller skræl jordskokkerne, og skær dem i tynde skiver.

 

Giv fløden et opkog og tilsæt jordskokker, lidt fintrevet citronskal, 1-2 tsk citronsaft, frisk timian, salt og peber.

Hæld det hele over i et smurt ovnfast fad.

Riv brødkrummen groft, og vend den sammen med revet parmsanost.

Drys det over retten, og sæt fadet i ovnen i ca. 20 min.

 

Server som tilbehør eller som en grøn ret med fx en råkostsalat til.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 277 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Jordskokkesuppe med æble- og nøddedrysDen velsmagende grønsagssuppe har fået et sprødt drys af rå æbler og hakkede nødder på...
• Jordskoksuppe med chipsJordskokker giver en dejlig cremet konsistens til supper og byder desuden på en...
• Stegte jordskokker med æbler og svampeTre af efterårets gode råvarer sat sammen til et nemt og velsmagende tilbehør
• Æbler i Butterdej m/ kanelcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os