Logo

Blommekage 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Blommekage 2

 

Kagen er bagt med bunden i vejret. Blommerne lægges i en lækker appelsinsirup under kagedejen, og den færdigbagte kage vendes på hovedet før servering, så blommerne ligger øverst i et smukt mønster.

1 kage til 8-10 personer. Arbejdstid: 1 time. Bagetid: 1 time

 

#

1 økologisk appelsin

75 g sukker

¾-1 kg faste blommer

 

Dej:

200 g hvedemel

1 tsk bagepulver

75 g mandelmel

¼ tsk salt

100 g smør

150 g muscovadosukker eller farin

2 æg

1 tsk vaniljesukker

1½ dl kærnemælk eller mælk

 

Tilbehør:

cremefraiche eller piskefløde

*

 

Vask appelsinen, riv skallen, og pres saften.

Kog skal, saft og sukker i en lille gryde, til det bliver sirupsagtigt ca. 5 min.

Lad det køle af.

 

Vask blommerne, udsten dem, og skær dem i både.

Vend dem sammen med appelsinsiruppen.

 

Sigt mel og bagepulver, og bland det med mandel mel og salt.

Pisk smør og muscovadosukker cremet.

Pisk æggene i et ad gangen, og pisk vaniljesukkeret i.

Pisk det luftigt med en håndmikser i 1 min.

 

Vend skiftevis melblandingen og kærnemælken i dejen.

 

Dæk bunden af en springform (22-24 cm) med bagepapir, og smør den indvendige kant med lidt smør.

Læg blommerne tæt i bunden af formen, og gem overskydende appelsinlage.

Fordel dejen over blommerne, og stil formen på en bageplade med bagepapir.

Bag kagen midt i ovnen ved 180 °C i 50-60 min.

Tjek med en trætandstikker om kagen er gennembagt, og lad den hvile i formen i 8-10 min.

 

Løsn kagen fra formens kant med en kniv.

Åben formen, tag ringen af, og vend kagen ud på et fad.

Pensl overfladen med den resterende appelsinlage, og server med cremefraiche.

 

TIPS: Tag æg og smør ud af køleskabet, 20-30 minutter før du går i gang med dejen. Så når de at få stuetemperatur, og det giver det bedste resultat.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 407 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• OpalFrugten modner først i august. Små - middelstore, runde blommer med rød-blå dækfarve og...
• Bagte blommer med cremeBlommer til dessert? Ja, det smager fantastisk godt! Server også gerne med lækker creme,...
• Blommechutney 4Her er en opskriften på en lækker og hurtig opskrift på en blommechutney med blandt andet...
• Gammeldags æblekage 4Æblekage med ristet rasp, flødeskum og gele ligesom da mormor var ung. Dansk når det er...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!