Logo

Æbletærte med cognacmarcipan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Linsedej:
150 g hvedemel
100 g margarine
50 g flormelis
½ sammenpisket æg
Crème:
200 g cognacmarcipan
75 g blødt smør
1 æg
Fyld: 2-4 æbler i tynde både
Pynt: 25 g mandelflager

Smuldr margarinen i melet.

Bland flormelis i og saml dejen hurtigt med ægget.
Sæt dejen på køl i 1 times tid.
Rul den færdige linsedej ud i en cirkel og beklæd en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter.

Prik dejen med en gaffel og læg et stykke bagepapir over.

Hold det fast med nogle tørre bønner.
Forbag tærten ved 200º i ca. 8 min.

Læg æblebådene taglagt rundt i formen.
Rør cognacmarcipanen med smør og æg og fordel cognaccremen over æblerne.
Drys mandelflager over.
Bag ved 200ºC i ca. 20 min., til kagen er gylden.


Tips
Serveres lun med cremefraiche eller flødeskum.
Der kan bruges pistaciemarcipan i stedet for cognacmarcipan.
Æbler kan erstattes med kirsebær, ca. 2 dl, eller anden frugt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.191 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?