Linsedej:
150 g hvedemel 
100 g margarine 
50 g flormelis 
½ sammenpisket æg 
Crème: 
200 g cognacmarcipan 
75 g blødt smør 
1 æg 
Fyld: 2-4 æbler i tynde både 
Pynt: 25 g mandelflager 
Smuldr margarinen i melet. 
Bland flormelis i og saml dejen hurtigt med ægget. 
Sæt dejen på køl i 1 times tid. 
Rul den færdige linsedej ud i en cirkel og beklæd en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter. 
Prik dejen med en gaffel og læg et stykke bagepapir over. 
Hold det fast med nogle tørre bønner. 
Forbag tærten ved 200º i ca. 8 min. 
Læg æblebådene taglagt rundt i formen. 
Rør cognacmarcipanen med smør og æg og fordel cognaccremen over æblerne. 
Drys mandelflager over. 
Bag ved 200ºC i ca. 20 min., til kagen er gylden. 
Tips 
Serveres lun med cremefraiche eller flødeskum. 
Der kan bruges pistaciemarcipan i stedet for cognacmarcipan. 
Æbler kan erstattes med kirsebær, ca. 2 dl, eller anden frugt.