Logo

Æbletærte med cognacmarcipan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Linsedej:
150 g hvedemel
100 g margarine
50 g flormelis
1/2 sammenpisket æg
Crème:
200 g cognacmarcipan
75 g blødt smør
1 æg
Fyld: 2-4 æbler i tynde både
Pynt: 25 g mandelflager

Smuldr margarinen i melet.

Bland flormelis i og saml dejen hurtigt med ægget.
Sæt dejen på køl i 1 times tid.
Rul den færdige linsedej ud i en cirkel og beklæd en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter.

Prik dejen med en gaffel og læg et stykke bagepapir over.

Hold det fast med nogle tørre bønner.
Forbag tærten ved 200º i ca. 8 min.

Læg æblebådene taglagt rundt i formen.
Rør cognacmarcipanen med smør og æg og fordel cognaccremen over æblerne.
Drys mandelflager over.
Bag ved 200ºC i ca. 20 min., til kagen er gylden.


Tips
Serveres lun med cremefraiche eller flødeskum.
Der kan bruges pistaciemarcipan i stedet for cognacmarcipan.
Æbler kan erstattes med kirsebær, ca. 2 dl, eller anden frugt.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.648 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• FerskenisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ris à l'amande - diabetiker 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Frugt og nødde yoghurtfromageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• FerskenisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os