Logo

Æggegrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æggegrød

 

Æggegrød er en gammel dansk ret, og denne opskrift er rimelig simpel at følge. Grøden smager dejligt serveret med lidt kanel, sukker og en smørklat - ligesom risengrød.

Tilberedningstid: 10 minutter. Koge/stegetid: 10 minutter. Ikke fryseegnet (1 person)

 

#

30 g grove kornflager

1½-2 dl koldt vand

1 nip vaniljepulver

¼ tsk stødt kardemomme

1 nip havsalt

1 æg

1 tsk stødt kanel

2 tsk sukker eller sukrin

*

 

Kog korn og vand tilsæt mere eller mindre vand efter, hvor tyk grøden skal være for lav varme 5 min. under omrøring.

Rør vaniljepulver og kardemomme i grøden og smag eventuelt til med mere kardemomme, hvis du har lyst til det.

Tilsæt salt.

Pisk ægget let med en gaffel og rør også det i grøden.

Rør kanel og sukker/sukrin sammen til kanelsukker.

Tag gryden af varmen og spis grøden drysset med kanelsukkeret.

 

Tips: De grove kornflager kan fx være en blanding af spelt, rug, havregryn og/ eller quinoa.

Grøden kan forbedres med rigtig vanilje, sukker og mandler samt flere æg, hvorefter den hældes i form, afkøles og spises med varm rød sauce.

 

Energiberegning med Sukrin:

Kalorier

 

167 kcal

Protein

99

(22 %)

Kulhydrat

209

(47 %)

Fedt

69

(31 %)

Kostfibre

39

 

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.495 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?