Logo

Øllebrød med æblesorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Øllebrød med æblesorbet

 

Nyd en lækker øllebrød med frisk æblesorbet som dessert.

Arbejdstid: 30 min. Koge/indfrysningstid: ca. 30 min. 4 personer

 

#

200 g fuldkornsrugbrød

½ l liter vand

1 øl (pilsner eller hvidtøl)

50 g sukker

skal af 1 økologisk citron

 

Æblesorbet:

500 g æbler

75 g sukker

1 dl vand

2½ dl vand

200 g sukker

citronsaft

Pynt: citronmelisse

*

 

SKÆR brødet i terninger, og læg dem i en gryde.

Hæld vandet over, så det akkurat dækker, og lad det trække i mindst 1 time.

 

SKRÆL og udkern æblerne, og skær dem i både.

Kog æblerne med sukker og vand i ca. 10 min.

Blend til mos, og afkøl.

 

KOG vand med sukker, til det er opløst.

Køl lagen af, og rør den sammen med den afkølede æblemos.

Smag til med citronsaft, og kør sorbeten til cremet konsistens i en ismaskine.

 

RØR øl i det udblødte rugbrød, og kog ved svag varme i ca. 10 min.

Pisk brødet ud i væsken, og kog under omrøring ved svag varme.

Konsistensen skal være som tyk suppe.

Smag til med sukker og citronskal.

 

SERVER øllebrøden med æblesorbet og pynt med citronmelisse.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 674 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?