Logo

Abrikoser i rom

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

 

1 kg friske abrikoser

500 g sukker

2 1/2 dl vand

2 1/2 dl rom

 

Abrikoserne skoldes og flækkes, og ste­nene tages ud og knuses.

Kom f.eks. stenene i en pose og slå dem i stykker med en hammer.

Pil kernerne fra og skyl dem i varmt vand, så skallen kan gnubbes af.

 

Kog sukker og vand til en lage og kom abrikoser og frøkerner i et glas, hæld la­gen over og lad det stå til næste dag.

 

Der­efter hældes lagen tilbage i gryden og ko­ges.

 

Abrikoser og kerner tilsættes, og de koger med ca. 3 min.

 

De tages op med en hulske og kommes tilbage i glassene og overhældes med rom.

 

Lagen koges ind, til den bliver lidt tykkere og hældes over frug­ten med rom.

 

Spis det som dessert med flødeskum til.

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.445 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Is - Mormor isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Yoghurtis med ferskenEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• JordbærisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Is - Mormor isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os