Logo

Amerikansk æblepie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Piedej:
325 g hvedemel
225 g smør
knap 1 dl koldt vand
1 knsp salt
Fyld:
5-6 mellemstore æbler
1 spsk Maizena
2 spsk vand
2 spsk sukker
1/2 tsk kanel
1/4 tsk stødt muskatnød
15 g smør
Pensling:
1 æggeblomme
2 spsk fløde (el. mælk)
Tilbehør:
Flødeskum el. Vanilleis

Smørret smuldres i melet, tilsæt salt og koldt vand og saml dejen hurtigt med let hånd. Læg dejen koldt en times tid. Del dejen i 2 dele. Rul den ene halvdel ud og beklæd en tærteform med dejen. Skræl æblerne, fjern kernehus, blomst og stilk og skær æblerne i tynde snitter, der blandes med de øvrige ingredienser til fyldet. Fordel det over tærtebunden. Rul den anden halvdel af dejen ud, og dæk tærten med den. Tryk kanterne godt sammen og skær et par huller i dejlåget, evt. prik det med en gaffel, så dampen kan slippe ud. Pisk æggeblomme og fløde sammen og pensl tærten med det. Bages ved 200ºC i ca. 35 min.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.246 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Glace au fourEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• StracciatellaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hjemmelavet is 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Glace au fourEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os