Logo

Amerikansk æblepie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Piedej:
325 g hvedemel
225 g smør
knap 1 dl koldt vand
1 knsp salt
Fyld:
5-6 mellemstore æbler
1 spsk Maizena
2 spsk vand
2 spsk sukker
½ tsk kanel
¼ tsk stødt muskatnød
15 g smør
Pensling:
1 æggeblomme
2 spsk fløde (el. mælk)
Tilbehør:
Flødeskum el. Vanilleis

Smørret smuldres i melet, tilsæt salt og koldt vand og saml dejen hurtigt med let hånd. Læg dejen koldt en times tid. Del dejen i 2 dele. Rul den ene halvdel ud og beklæd en tærteform med dejen. Skræl æblerne, fjern kernehus, blomst og stilk og skær æblerne i tynde snitter, der blandes med de øvrige ingredienser til fyldet. Fordel det over tærtebunden. Rul den anden halvdel af dejen ud, og dæk tærten med den. Tryk kanterne godt sammen og skær et par huller i dejlåget, evt. prik det med en gaffel, så dampen kan slippe ud. Pisk æggeblomme og fløde sammen og pensl tærten med det. Bages ved 200ºC i ca. 35 min.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.584 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?