Logo

Arme riddere med blommekompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Arme riddere med blommekompot

 

Du kan trylle halvtørt brød til den fineste dessert med denne gode gammeldags opskrift.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 10 min.

 

#

1 æg

½ dl mælk

2 store skiver lyst brød

15 g smør

2 tsk stødt kanel

2 tsk perlesukker

citronmelisse

 

Blommekompot:

250 g friske blommer

50 g sukker

1 dl vand

1 stykke hel kanel

*

 

Skyl blommerne, udsten dem, og skær dem i både.

Kog dem med sukker, vand og kanel stang i ca. 5 min.

Tag gryden af varmen, og lad kompotten trække i 20-30 min.

Pisk æg og mælk godt sammen, og dyp brødskiverne i cremen, til de har opsuget det hele.

Drys brødet med stødt kanel, og steg dem gyldne på begge sider på en pande med smør.

Drys med perlesukker, og server med lun blommekompot og lidt citronmelisse.

 

Arme riddere med blommekompot



Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 411 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• OpalFrugten modner først i august. Små - middelstore, runde blommer med rød-blå dækfarve og...
• Bagte blommer med cremeBlommer til dessert? Ja, det smager fantastisk godt! Server også gerne med lækker creme,...
• Blommechutney 4Her er en opskriften på en lækker og hurtig opskrift på en blommechutney med blandt andet...
• Æbler, Bolettes Prøv denne lette men lækre dessert næste gang du har gæster. Desserten er let at lave med...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os