Logo

Bûche de nöel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rouladebund:
150 g rå marcipan
1 ½ dl piskefløde
3 hele æg - 2 æggehvider
50 g smør
50 g hvedemel
60 g flormelis
Cremefyld af:
½ l piskefløde
200 g blød nougat
50 g mandler
Overtræk af:
100 g mørk chokolade (helst Valrohna el. tilsvarende. Ca. 67 - 70 % kakao indhold)

Pisk marcipanmassen med fløden, de hele æg, samt det blødgjorde smør og flormelisen.

Tilsæt melet og vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i.

Bred dejen ud på et stykke velsmurt alufolie ca. 30 x 40 cm. med ca. 2 cm. høje kanter.

Bag rouladebunden på en bageblade i ca. 20 min. ved 195º. (Midt i ovnen)
Mandlerne skoldes, smuttes og hakkes fint, ristes derefter let på en tør pande.
Piskefløde og nougat røres forsigtigt sammen over svag varme og får lov til at småkoge 15 min., under stadig piskning - omrøring.

Tilsæt de ristede mandler.

Køl cremen af, og når den er næsten kold, snøres den over rouladebunden, som evt. kan stænkes med lidt orangelikør.
Rul rouladen FORSIGTIGT sammen.
Chokoladen smeltes over vandbad.

Pensl den flydende chokolade på langs af rouladen, man må gerne se penselstrøgene, de skal ligne bark.
Til sidst pyntes med valnødder el. mandler el. som man nu selv har lyst til.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.149 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?