Logo

Bavarois med vanille og syltet ingefær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bavarois er en slags stivpisket vaniljecreme. I denne opskrift laves den også med syltet ingefær. Pynt gerne retten med et par ananaskirsebær eller jordbær og frisk mynte, og server den for gæsterne.

 

2 ½ dl piskefløde
1 vaniljestang
3 æggeblommer
50 g sukker
2 spsk syltet ingefær
4 blade husblas
2 ½ dl piskefløde
olie til pensling af form
100 g sukker
1 dl vand
1 hel kanelstang
1 dl cognac
100 g ananaskirsebær
friske mynteblade
kakao
 
Hæld piskefløde og den flækkede vaniljestang i en gryde og varm op til kogepunktet.
Sluk og lad væsken trække.
Pisk æggeblommer hvide og luftige med sukkeret.
Tag vaniljestangen op, og skrab kornene ud.
Kom kornene i æggesnapsen, og rør lidt af den varme fløde i.
Pisk herefter resten af fløden i og kom blandingen tilbage i gryden.
Varm cremen forsigtigt op ved lav varme under konstant omrøring, indtil
skummet forsvinder, og cremen bliver tyk – den må ikke koge.
Tilsæt hakket, syltet ingefær.
Udblød husblas i koldt vand et par min. og smelt den over et vandbad.
Bland smeltet husblas i cremen, og rør den godt sammen.
Sigt cremen, og lad den blive kold.
Pisk fløden stiv og vend den ned i æggecremen.
Pensl én form eller 4 mindre portionsforme med olie, og kom cremen i.
Sæt cremen i køleskabet.
Kog sukker og vand med kanel til en tyk karamel ved jævn varme.
Tilsæt cognac, og lad lagen køle af.
Tilsæt ananaskirsebær, og lad dem trække natten over.
Sæt formen/formene med bavarois i varmt vand et øjeblik, og vend den ud på et fad eller 4 desserttallerkner.
Drys kakao på toppen af bavarois’en, og anret ananaskirsebær omkring den med lidt af lagen.
Pynt med frisk mynte og et par ananaskirsebær med blade på.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.288 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her