Logo

Brødbudding - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En helt almindelig dessert i vore bedstemødres husholdning. Det grove brød gik fortrinsvis til øllebrød, mens hvedebrødet blev brugt til brødkage eller budding.

 

Til 4-5 personer

5-6 skiver franskbrød

40 g smør

60 g rosiner

3 æg

4 spsk sukker

1 stang vanilje

½ liter fløde eller mælk

 

Læg smurte brødskiver lagvis med rosiner i en smurt form eller ovnfast fad. øverste lag skal være brød med de smurte sider opad.

Pisk æggene sammen med sukkeret.

Bring mælken til kogepunktet med den flækkede vanilje.

Hæld den i æggemassen, mens der piskes.

Fisk vanilje­stangen op.

Hæld blandingen over brød og rosiner i form eller fad.

Sæt buddingen i ovnen ved 175°C i 35-40 minutter eller til den er fast.

Server desserten varm eller kold med saftsauce til.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.590 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?