Logo

Chokoladecreme med rabarberkompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Creme:
1 dl sødmælk
1 dl kaffelikør
3 spsk sukker
2 æggeblommer
3 blade husblas
200 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
4 makroner

Kompot:
10 stængler rabarber
3 dl vand
100 g sukker
1 tsk vaniljesukker

Creme:
Kog mælken op med likør og sukker.
Læg husblads i blød i koldt vand i 3-4 min. Knug den fri for væde og kom den i en gryde med lidt vand. Smelt den for svag varme under omrøring.
Afsval husbladsen før den tilsættes mælkeblandingen sammen med æggeblommer og smeltet chokolade.
Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
Pensl fire forme med lidt olie og for dem med husholdningsfilm.
Drys knuste makroner i formen og fordel cremen heri.
Stil dem i køleskabet, indtil de skal serveres.

Kompot:
Rens rabarberstilkene, skær dem i små stykker og kog dem møre i vandet, sammen med sukker og vaniljesukker.
Afkøl kompotten før den serveres til cremen.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.244 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Isbombe MonterossoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblefisk af smørdejLav en lækker smørdej med masser af sprøde lag. Æblefyldet er krydret med frisk ingefær og...
• Jordbærmousse 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Isbombe med appelsinsorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!