Logo

Citronfromage der bare smager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronfromage der bare smager

 

Det er svært at slå den klassiske citronfromage, der er elsket for sin sødme og friskhed.

4-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Køletid: ca. 2 timer

 

#

4 blade husblas

2 økologiske citroner

3 æg

200 g flormelis

½ liter piskefløde

 

Pynt:

1½ dl piskefløde

1 håndfuld citronmelisseblade

1 økologisk citron (skallen)

*

 

Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min.

Vask citronerne, riv skallen fint, og pres saften.

Tag husblassen op, knug vandet ud og smelt den i en skål over vandbad sammen med citronsaften (½-1 dl).

Lad blandingen køle lidt af.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer og flormelis til en tyk og luftig creme, og rør husblasblandingen i cremen i en tynd stråle.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem i cremen sammen med fintrevet citronskal.

Pisk fløden til blødt skum, og vend den i med en dejskraber.

Hæld citronfromagen i en skål, og sæt den i køleskabet i ca. 2 timer, til den er stivnet.

Pynt citronfromagen med flødeskum, citronmelisse og evt. citronskal skåret i strimler med et juliennejern.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.941 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her