Logo

Fersken Melba

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fersken Melba

 

En lækker, klassisk dessert, der blev udviklet som en hyldest til en af operakunstens populære skikkelser. Fersken melba blev kreeret af Auguste Escoffier (1846-1935) omkring 1893, da han var køkkenchef på Savoy Hotel i London. Den lækre dessert blev lavet til ære for den australske sangerinde Dame Nellie Melba (1861-1931), der på det tidspunkt medvirkede i operaen Lohengrin.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 10 min. (4 personer)

 

#

4 friske modne ferskner

3 dl vand

3 dl sukker

200-300 g friske hindbær (evt. frosne)

1 l god vaniljeis

50 g mandelflager

*

 

Sæt en gryde vand over at koge.

Skær kryds i skindet på toppen af fersknerne og kog dem 1 min. i vandet, til skindet løsner sig.

Læg fersknerne i koldt vand og pil skindet af med en lille kniv.

 

Kog sukker og vand sammen til en sukkerlage.

Kog fersknerne møre ved svag varme - kogetiden afhænger af, hvor modne de er.

Skær dem i halve og fjern stenene.

Opbevar fersknerne i sukkerlagen, til de skal nydes.

Sukkerlagen kan genbruges.

 

Mos hindbærrene til en tyk pure eller sauce.

Anret halve ferskner med hindbærpuré, kugler af vaniljeis og drys med mandelflager.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.484 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rissalat med ferskner og nødderSalaten er god alene med brød til, men også velegnet som tilbehør til fx stegt kylling, en...
• Fersken melon og røde bær i Saint-AmourDen charmerende og forførende harmoni i en flaske Saint-Amour er i fuldendt samklang med...
• Rissalat med ferskner og nødderSalaten er god alene med brød til, men også velegnet som tilbehør til fx stegt kylling, en...
• Små mandeltærter med solbærkvarkEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!