Logo

Fersken Melba

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fersken Melba

 

En lækker, klassisk dessert, der blev udviklet som en hyldest til en af operakunstens populære skikkelser. Fersken melba blev kreeret af Auguste Escoffier (1846-1935) omkring 1893, da han var køkkenchef på Savoy Hotel i London. Den lækre dessert blev lavet til ære for den australske sangerinde Dame Nellie Melba (1861-1931), der på det tidspunkt medvirkede i operaen Lohengrin.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 10 min. (4 personer)

 

#

4 friske modne ferskner

3 dl vand

3 dl sukker

200-300 g friske hindbær (evt. frosne)

1 l god vaniljeis

50 g mandelflager

*

 

Sæt en gryde vand over at koge.

Skær kryds i skindet på toppen af fersknerne og kog dem 1 min. i vandet, til skindet løsner sig.

Læg fersknerne i koldt vand og pil skindet af med en lille kniv.

 

Kog sukker og vand sammen til en sukkerlage.

Kog fersknerne møre ved svag varme - kogetiden afhænger af, hvor modne de er.

Skær dem i halve og fjern stenene.

Opbevar fersknerne i sukkerlagen, til de skal nydes.

Sukkerlagen kan genbruges.

 

Mos hindbærrene til en tyk pure eller sauce.

Anret halve ferskner med hindbærpuré, kugler af vaniljeis og drys med mandelflager.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.389 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her