Logo

Fersken melon og røde bær i Saint-Amour

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fersken melon og røde bær i Saint-Amour


Til 4 personer
#
6 fersken
1 melon
100 g solbær
24 hindbær
1/2 flaske Beaujolais
1 dl crëme de cassis
40 g sukker

Pynt:

1 håndfuld grofthakkede mandler uden hinde 

ribs  eller 2 mynteblade
*
1. Ferskenerne skrælles, og hver af dem skæres i 8 stykker.

Melonen halveres, og kernerne skrabes ud.

Med en dessertske skæres ca. 24 små stykker frugtkød ud i form af en halvmåne.

Læg melon- og ferskenstykker i en salatskål tilsæt de tre fjerdedele af sukkeret, vinen og créme de cassis. Lad det trække koldt i i time.

2. Kom solbær i en lille kasserolle og sæt den over for kraftig varme, tilsæt en smule vand og resten af sukkeret.

Lad bærrene koge ud i 5 sekunder, tag derefter kasserollen fra varmen og lad solbærrene blive kolde.

Den charmerende og forførende harmoni i en flaske Saint-Amour er i fuldendt samklang med denne sommerdessert, men alle de frugtagtige Beaujolais vine er meget velegnede i denne ret. Jean Baptlste Troisgros, tilberedte denne dessert med Fleurie, den Beaujolais, som han satte højest. Blodfersken er den ideelle frugt til retten, men kan den ikke fås, vil hvide ferskener være at foretrække frem for gule; eventuelt kan også nektariner anvendes.


Kan serveres med: HINDBÆRCREME

#

1 bakke hindbær (ca. 150 g) 
2 spsk sukker 
1 spsk vand 
1 tsk kartoffelmel 
2 pasteuriserede æggeblommer 
2½ dl piskefløde

*

HINDBÆRCREME: Skyl hindbærrene grundigt og kom dem i en kasserolle.

Tilsæt 1 spsk sukker og 1 spsk vand. Lad bærrene koge ud ved svag varme, husk at røre rundt med jævne mellemrum.

Hvis du vil undgå kernerne, kan du presse hindbærcoulisen gennem en sigte med en dejskraber, når den er færdigkogt.

Rør 1 tsk kartoffelmel ud i lidt koldt vand og jævn coulisen, inden den afkøles helt på køl.

Pisk æggeblommer og 1 spsk sukker lyst og luftig.

Pisk fløden til skum og fold den sammen med æggene.

Smag cremen til med den kolde hindbærcoulis.




Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.218 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Burrata med grillede fersknerHurtig og lækker ferskendessert med burrata eller mozzarella
• Fersken-sangria og bruschettaBrug sommerens smukke ferskner og nektariner i drinks og til mad
• Burrata med grillede fersknerHurtig og lækker ferskendessert med burrata eller mozzarella
• PassionssorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os