Logo

Flødedessert med citron og nellike

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
6 personer

Flødedessert med citron:
1 blad husblas
2 spsk sukker
1/4 liter piskefløde
1 1/2 tsk fint revet citronskal

Flødedessert med nellike:
1 blad husblas
2 spsk sukker
1/4 liter piskefløde
1/4 tsk stødt nellike

Marineret mangofrugt:
1 1/2 dl vand
4 spsk sukker
2 tsk friskpresset citronsaft
1/2 skrællet, moden mangofrugt i små stykker (ca. 125 g)

Pynt: friske citronmelisseblade

Flødedessert med citron: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Kom sukker, fløde og citronskal i en lille, tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen. Træk husblasen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding. Rør til husblasen er opløst og fordel flødeblandingen i 6 engangs- kopper eller små forme - ca. 3 spsk i hver.

Flødedessert med nellike: Tilbered flødedessert med nellike som beskrevet ovenfor. Stil alle 12 kopper tildækket med plastfolie i køleskabet i mindst 4 timer.

Marineret mangofrugt: Kom vand, sukker og citronsaft i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og læg mangostykkerne i sukkerlagen. Lad frugten marinere på køkkenbordet i mindst 1/2 time.

Ved serveringen: Løsn flødedesserterne i kanten med en kniv. Dyp hver kop et kort øjeblik i meget varmt vand. Vend forsigtigt de små desserter ud på tallerkener - en af hver slags på hver tallerken. Fordel mangofrugten og lidt af lagen på tallerkenerne.

Genvej: Flødedesserter og frugt kan tilberedes dagen før.

Retten er fryseegnet.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 625 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.