Logo

Flødedessert med citron og nellike

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 personer

Flødedessert med citron:
1 blad husblas
2 spsk sukker
¼ liter piskefløde
1 ½ tsk fint revet citronskal

Flødedessert med nellike:
1 blad husblas
2 spsk sukker
¼ liter piskefløde
¼ tsk stødt nellike

Marineret mangofrugt:
1 ½ dl vand
4 spsk sukker
2 tsk friskpresset citronsaft
½ skrællet, moden mangofrugt i små stykker (ca. 125 g)

Pynt: friske citronmelisseblade

Flødedessert med citron: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Kom sukker, fløde og citronskal i en lille, tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen. Træk husblasen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding. Rør til husblasen er opløst og fordel flødeblandingen i 6 engangs- kopper eller små forme - ca. 3 spsk i hver.

Flødedessert med nellike: Tilbered flødedessert med nellike som beskrevet ovenfor. Stil alle 12 kopper tildækket med plastfolie i køleskabet i mindst 4 timer.

Marineret mangofrugt: Kom vand, sukker og citronsaft i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og læg mangostykkerne i sukkerlagen. Lad frugten marinere på køkkenbordet i mindst ½ time.

Ved serveringen: Løsn flødedesserterne i kanten med en kniv. Dyp hver kop et kort øjeblik i meget varmt vand. Vend forsigtigt de små desserter ud på tallerkener - en af hver slags på hver tallerken. Fordel mangofrugten og lidt af lagen på tallerkenerne.

Genvej: Flødedesserter og frugt kan tilberedes dagen før.

Retten er fryseegnet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.854 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her