Logo

Flødeostekage med pærer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
6-8 personer

Kanelbund:
100g hvedemel (ca. 1 3/4 dl)
1 1/2 spsk flormelis
1/4 tsk stødt kanel
50 g koldt smør i mindrestykker
2 tsk koldt vand
50 g revet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fromage:
4 blade husblas
1/4 liter piskefløde
150 g flødeost naturel 70+ (37%)
85 g sukker (ca. 1 dl)
1/4 liter tykmælk
1 dåse halve pærer (ca. 825 g)
1/2 dl hvid rom

Pærer til pvnt
1 1/2 dl vand
150 g sukker (ca. 1 3/4 dl)
1 uskrællet, fast pære i tynde skiver (ca. 100 g)

Bagetid: ca. 18 min. ved 200°

Kanelbund: Spænd et stykke bagepapir fast over bunden i en springorm (ca. 24 cm i diameter). Bland hvedemel, flormelis og kanel. Smuldr smørret i melet. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i bunden af formen. Stil kanelbunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Bag bunden midt i ovnen. Tag den varme bund ud af formen og drys chokolade på. Fordel den smeltede chokolade og lad bunden køleaf.

Fromage: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Pisk fløden til skum. Rør flødeosten blød med sukker og tilsæt tykmælk. Træk husblasen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med ca. 1 dl af fromageblandingen og rør det i resten. Tør pærerne og skær dem i små tern. Vend pærer og rom i fromage-blandingen og derefter flødeskum. Læg kanelbunden tilbage i formen. Hæld fromagen i når man kan trække striber i overfladen. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Pærer til pynt: Bring vand og sukker i kog. Kog pæreskiverne ved svag varme og uden låg i ca. 4 min. Lad skiverne køle af på et stykke bagepapir.

Genvej: Flødeostekagen kan tilberedes dagen før.

-
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 967 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Smedens ferskensorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grillet Tortillatærte med pære, æble og marcipanEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sød omelet med kumquats, korender og rosa peber iscremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Smedens ferskensorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os