Logo

Flydende Ø - mikroovn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

¼ liter mælk
1 tsk vaniljesukker
3 æg
50 g stødt melis
50 g rosa praliner

Sauce:
100 g stødt melis
2 spsk vand
4 dråber citronsaft

Varm mælk og vaniljesukker i 2 ½ minut ved 100%.
Slå æggene ud og skil hviderne og blommer.
Pisk blommerne med sukkeret til de er hvide.
Hæld derefter den varme mælk i, mendens de pisker hele tiden.
Sæt det i ovnen i 1 minut ved 100%, pisk og sæt det tilbage i endnu 1 minut ved 100%.
Hæld straks i et serveringsfad.
Hvis cremen klumper, kan den blendes i en food-processor
Pralinerne knuses til pulver.
Lav en sauce af sukker, vand og citronsaft, der blendes i et måleglas og sættes i ovnen i 2 minutter ved 100%.
Smør en soufleform og kom de piskede hvider heri
Sæt formen i køleskabet.
Tag ”øen” ud af formen.
For at undgå, at den knækker, kan man først lade den glide over på en tallerken og derfra ned i cremen.
Server kold, pyntet med praliner.

Tips: Opskriften er beregnet til mikroovn med en nytteeffekt på 750 watt ved 100%


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.659 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?



Effektiv reklame - klik her