Logo

Frugter i hvidvinsgelé og cremesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Frugter i hvidvinsgelé og cremesauce

 

Desserten er en klassiker: Hvidvinsgelé med frisk frugt og vaniljesauce.

Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 5 min. Køletid: ca. 2 timer. 4 personer

 

#

½ liter hvidvin (fx Sauvignon blanc eller Riesling)

2-3 spsk sukker (afhængig af vinens sødme)

5 blade husblas

 

Frugter:

150 g grønne og blå vindruer

2 appelsiner

 

Vaniljesauce:

2½ dl sødmælk

1 stang vanilje

50 g sukker

6 æggeblommer

2 tsk majsstivelse

*

 

HVIDVINSGELÉ: Kog vin og sukker i en gryde, til sukkeret er opløst.

Sæt husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.

Tag den op af vandet og knug vandet ud.

Smelt husblassen i den varme vinlage, og lad den køle lidt af.

Hæld blandingen i 4 portionsforme, og sæt dem i køleskabet til geléen er let stivnet.

 

Skyl druerne, skær dem i halve, og udsten dem.

Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinerne, og skær frugtkødet i mindre stykker.

Fordel vindruer og appelsinstykker i den let stivnede gelé, og stil dem tilbage i køleskabet i et par timer.

 

VANILJESAUCE: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Kog dem sammen med den tomme stang, mælk og sukker i en gryde.

Pisk æggeblommerne sammen med majsstivelse og lidt af den kogende mælk.

Hæld æggeblandingen i gryden med mælken, og varm det igennem under piskning, til saucen er tyknet.

Saucen må ikke koge, så vil den skille!

Si saucen over i en skål, der står i et koldt vandbad.

Server vingeléen med den kolde vaniljesauce.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 297 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Frugtsalat med myntesauceFrisk frugtsalat er den perfekte afslutning på et måltid. Denne dessert er så attraktiv,...
• Scones med tørret frugtScones er nemme og hurtige at bage, når man lige har lyst til lidt lækkert. Vi har fyldt...
• Skinke med frugtMelon og skinke er jo en klassiker, men prøv også at servere en god lufttørret skinke med...
• ÆblemudderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os