Logo

Fyldt chokoladebudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
50 g mørk chokolade
2 dl fløde
3 blade husblas

Fyld:
2 dl piskefløde, pisket til skum
1 blad husblas
4 spsk sukker
10 smuttede, hakkede mandler
10 g hakket sukat
2 spsk skoldede rosiner
evt. 2 spsk sherry, rom eller lign.

Pynt:
1 dl piskefløde, pisket til skum
1 tsk Vanila

Den itubrækkede chokolade smeltes i kogende fløde. Den udblødte husblas smeltes deri. Chokoladen afkøles. Den hældes i en randform eller emaljeret skål, der rummer ¾ liter og drejes rundt deri, til formen er beklædt indvendig med chokolade. Det sker hurtigt, når formen holdes i isvand. 1 blad husblas udblødes og smeltes i 2-3 spsk kogende vand. Sukkeret røres i. Opløsningen hældes på en gang i flødeskummet og fordeles deri. Mandler, sukat og rosiner, samt evt. spiritus blandes sammen og blandes derpå i flødeskummet. Buddingen hældes i formen, der dunkes let mod bordet, så indholdet falder sammen. Afkøles, vendes ud og pyntes med flødeskum, smagt til med Vanila.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.188 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?