Logo

Hindbærspejl

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kagebund:
1 æg
2 spsk sukker
3 spsk hvedemel
et nip bagepulver

Hindbærmousse:
500 g frosne hindbær
4 pasteuriserede æggeblommer
125 g sukker
2,5 dl sødmælk
9 lade husblas
2,5 dl piskefløde
0,5 dl creme de cassis likør

Hindbærglasering:
4 blade husblas
1 spsk creme de cassis likør

Pynt:
Hvid chokolade
Hindbær til pynt
Flormelis til drys

Smør en springform GRUNDIGT. Pisk æg og sukker tykt og luftigt med en elpisker i en lille skål. Sigt melet tre gange og vend det i ægge blandingen med en metalske. Fordel dejen jævnt i formen og bag 10-15 minutter, indtil dejen er er lysebrun og slipper en smule i siden af formen. Tag bunden ud af formen og stil til afkøling på en rist. Gør springformen ren, kom bunden i med bagsiden opad og beklæd bund og side med film.

Purrer hindbærrene ad nogle i en blender og mos dem gennem en sigte for at fjerne kernerne. Gem 1,25 dl pure’ til glasering. Pisk æggeblommer og sukker tykt og lyst i 5 min. I en ovnfast skål. Bring mælken i kog, og hæld den gradvist i æggeblandingen under konstant piskning. Sæt skålen i en gryde med småkogende vand og rør i ca. 10 minutter indtil blandingen bliver tyk og kan dække bagsiden af en ske. Lad den køle af
Udblød husblasen 5min i koldt vand. Tryk vandet af og kom husblasen i en ovnfast skål. Bring en stor gryde med 4 cm vand i kog, når den koger, tages den fra varmen, og skålen husblas sættes forsigtigt ned i vandet (som skal nå halvt op om skålen). Rør indtil husblasen er opløst, og lad den afkøle lidt. Røs husblas, hindbær pure og likør i cremen, og sæt den i køleskabet, indtil cremen er tyk men ikke stiv. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i hindbærblandingen med en metalske. Læg kagebunden i formen, sæt den i køleskab i en time indtil moussen er stivnet.
Til glaseringen udvandes husblas 5 min i koldt vand, knuges fri for vand, og kommes i en ovnfast skål. Bring en stor gryde med 4 cm vand i kog, når den koger, tages den fra varmen, og skålen med husblas sættes forsigtigt ned i vandet (som skal nå halvt op om skålen). Rør indtil husblasen er opløst, og lad den afkøle lidt. Rør den hindbær pure i, der blev sat til side, sammen med likøren, hæld den forsigtigt over moussen, og sæt formen i køleskab indtil geleen er stivnet.
Kagen pyntes med de friske hindbær og lidt flormelis drysses henover med en si.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.290 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?