
 
Inspireret
af den klassiske regnbueis har vi lavet en stribet parfait-is med hvid
chokolade, blåbær og lakrids. Uhm! 
Til
ca. 10 personer. Arbejdstid: 1 time + pauser, hvor isen fryser ind.
Indfrysningstid: ca. 2 timer. 
 
#
Hvid
chokoladeis: 
100
g hvid chokolade 
2½
dl piskefløde 
2
æggeblommer 
40
g sukker 
 
Blåbæris:
100
g blåbær 
2½
dl piskefløde 
2
æggeblommer 
40
g sukker 
 
Lakridsis:
2½
dl piskefløde 
2
æggeblommer 
40
g sukker 
1 spsk
raw liquorice powder (granuleret lakridspulver) 
 
Pynt:
200
g friske blåbær 
*
 
Hvid
chokoladeis: 
Knæk
chokoladen i små stykker, og smelt dem i en skål over et varmt, men ikke
kogende vandbad. 
Pisk
fløden til skum. 
Pisk
æggeblommer og sukker til en tyk creme. 
Tilsæt
den smeltede chokolade, og vend straks flødeskummet i æggeskummet. 
Hæld
iscremen i en brødform (2 liter) beklædt med bagepapir, og sæt den i fryseren i
mindst 30 min. 
 
Blåbæris:
Blend
blåbærrene til puré. 
Pisk
fløden til skum. 
Pisk
æggeblommer og sukker til en tyk creme, tilsæt blåbærpuréen, og vend straks
flødeskummet i æggeskummet. 
Hæld
iscremen oven på chokoladeisen i formen, og sæt den i fryseren i mindst 30 min.
 
Lakridsis:
Pisk
fløden til skum. 
Pisk
æggeblommer og sukker til en tyk creme. 
Tilsæt
lakridspulver, og vend straks flødeskummet i æggeskummet. 
Hæld
iscremen oven på blåbærisen i formen, og sæt den tilbage i fryseren, til den er
stivnet. 
 
Vend
isen ud på et fad, pynt med friske blåbær og server. 
 
TIPS:
Hvis isen er meget hård, så sæt den i køleskabet i ca 30 min. før servering.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin