Logo

Hjemmelavet is med blåbær og lakrids

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hjemmelavet is med blåbær og lakrids

 

Inspireret af den klassiske regnbueis har vi lavet en stribet parfait-is med hvid chokolade, blåbær og lakrids. Uhm!

Til ca. 10 personer. Arbejdstid: 1 time + pauser, hvor isen fryser ind. Indfrysningstid: ca. 2 timer.

 

#

Hvid chokoladeis:

100 g hvid chokolade

2½ dl piskefløde

2 æggeblommer

40 g sukker

 

Blåbæris:

100 g blåbær

2½ dl piskefløde

2 æggeblommer

40 g sukker

 

Lakridsis:

2½ dl piskefløde

2 æggeblommer

40 g sukker

1 spsk raw liquorice powder (granuleret lakridspulver)

 

Pynt:

200 g friske blåbær

*

 

Hvid chokoladeis:

Knæk chokoladen i små stykker, og smelt dem i en skål over et varmt, men ikke kogende vandbad.

Pisk fløden til skum.

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk creme.

Tilsæt den smeltede chokolade, og vend straks flødeskummet i æggeskummet.

Hæld iscremen i en brødform (2 liter) beklædt med bagepapir, og sæt den i fryseren i mindst 30 min.

 

Blåbæris:

Blend blåbærrene til puré.

Pisk fløden til skum.

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk creme, tilsæt blåbærpuréen, og vend straks flødeskummet i æggeskummet.

Hæld iscremen oven på chokoladeisen i formen, og sæt den i fryseren i mindst 30 min.

 

Lakridsis:

Pisk fløden til skum.

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk creme.

Tilsæt lakridspulver, og vend straks flødeskummet i æggeskummet.

Hæld iscremen oven på blåbærisen i formen, og sæt den tilbage i fryseren, til den er stivnet.

 

Vend isen ud på et fad, pynt med friske blåbær og server.

 

TIPS: Hvis isen er meget hård, så sæt den i køleskabet i ca 30 min. før servering.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 201 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hjemmelavet mynteis med jordbærDesserten er en hjemmelavet is med jordbær til
• Stikkelsbær- og hyldeblomstparfaitDet gælder om at nyde hyldeblomsterne i deres korte sæson, der som regel kun varer et par...
• Yoghurtis med chokoladesauceYoghurtis med varm chokoladesauce - en god og elsket dessert. En perfekt afslutning efter...
• Æblekage - DessertBag en dejlig saftig æblekage - opskriften er pærenem!
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os