Logo

Hyldeblomst-is med rabarber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hyldeblomst-is med rabarber

 

Lav en sommerlig flødeis med smag af hyldeblomst og fyldt med små rabarber

1 liter. Arbejdstid: 1 time. Kogetid: 5 min. Frysetid: 6 timer.

 

#

Rabarber:                

250 g slanke rabarber

½ stang vanilje

125 g sukker

 

Iscreme:

4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

1 dl konc. hyldeblomstsaft

4 spsk sukker

¼ liter piskefløde

*

Rens rabarberne, og skær dem i små stykker.

 

Flæk vaniljestangen. skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret.

Vend sukker, rabarber og den tomme vaniljestang grundigt sammen i en gryde, og lad dem trække, til de safter - ca. 20 min.

 

Varm rabarberne igennem under omrøring i 4-5 min., til de er møre, men stadig har lidt bid.

Bred dem ud på en stor tallerken, og lad dem afkøle.

 

Pisk æggeblommer, hyldeblomstsaft og sukker til en tyk creme med en håndmikser - det tager ca. 8 min.

 

Pisk fløden til blødt skum.

Hæld rabarberne i en sigte over en skål, og lad dem dryppe godt af.

Vend flødeskum og æggeblommecremen forsigtigt sammen med en dejskraber, og vend de afdryppede rabarberstykker i (gem saften).

 

Fyld iscremen i en beholder (1 liter), og sæt den i fryseren i mindst 6 timer.

Tag isen ud af fryseren et kvarters tid før servering.

Server isen i skiver eller kugler, og dryp evt. med den overskydende rabarbersaft.

 

TIPS: Kog evt. saften ind til kraftig sirup, og dryp den over den færdige is.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 384 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Nøddekage med isDesserten i dag kan blive en dejlig nøddekage, der serveres med to slags is
• Frugtis med melon og mangoLav din egen is med masser af frisk frugt. Her er to meget nemme opskrifter på frugtis. Vi...
• Mini-ispindeDisse skønne mini-ispinde er hurtigt lavet og kan fryses i god tid. Lag gerne børnene være...
• Fragilité med chokoladeskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!