Logo

Hyldeblomst-is med rabarber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hyldeblomst-is med rabarber

 

Lav en sommerlig flødeis med smag af hyldeblomst og fyldt med små rabarber

1 liter. Arbejdstid: 1 time. Kogetid: 5 min. Frysetid: 6 timer.

 

#

Rabarber:                

250 g slanke rabarber

½ stang vanilje

125 g sukker

 

Iscreme:

4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

1 dl konc. hyldeblomstsaft

4 spsk sukker

¼ liter piskefløde

*

Rens rabarberne, og skær dem i små stykker.

 

Flæk vaniljestangen. skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret.

Vend sukker, rabarber og den tomme vaniljestang grundigt sammen i en gryde, og lad dem trække, til de safter - ca. 20 min.

 

Varm rabarberne igennem under omrøring i 4-5 min., til de er møre, men stadig har lidt bid.

Bred dem ud på en stor tallerken, og lad dem afkøle.

 

Pisk æggeblommer, hyldeblomstsaft og sukker til en tyk creme med en håndmikser - det tager ca. 8 min.

 

Pisk fløden til blødt skum.

Hæld rabarberne i en sigte over en skål, og lad dem dryppe godt af.

Vend flødeskum og æggeblommecremen forsigtigt sammen med en dejskraber, og vend de afdryppede rabarberstykker i (gem saften).

 

Fyld iscremen i en beholder (1 liter), og sæt den i fryseren i mindst 6 timer.

Tag isen ud af fryseren et kvarters tid før servering.

Server isen i skiver eller kugler, og dryp evt. med den overskydende rabarbersaft.

 

TIPS: Kog evt. saften ind til kraftig sirup, og dryp den over den færdige is.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.351 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her