Logo

Kokosis med lime

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2,5 dl kokosmælk
2,5 dl piskefløde
150 g rørsukker
1 dl friskreven kokos
4 æggeblommer
2 æggehvider
Saft fra én og skal fra 2 limefrugter
5 cl. Malibu
⅓ vaniljestang, flækket
1 knsp. fint salt
Hvid peber (6-8 omgange på en god peberkværn)

Pisk æggeblommerne med salt, peber og halvdelen af sukkeret.
Bring kokosmælken i kog med limeskal, reven kokos og ⅓ flækket vaniljestang.
Hæld den over æggeblommerne under omrøring.
Hæld blandingen tilbage i gryden og varm op til æggeblommerne legerer - uden at blandingen kommer i kog.
Skrab vaniljekornene ud i cremen.
Smid barken bort eller vask den tør den, og kom den i sukkerkrukken. Hæld cremen i en skål og køl den af.
Pisk fløden til let flødeskum.
Pisk æggehviderne, limesaft og resten af sukkeret.
Rør Malibu i den kolde kokosflødecreme, rør flødeskummet i og vend
forsigtigt i.
Vend de stiftpiskede æggehvider i, hæld blandingen i en form og frys. Stil den i en fryser 3-4 timer eller til den er fast.

Tips: Du kan købe kokosmælk på dåse eller lave din egen kokosmælk:
200 g reven kokosnød (helst frisk)
4-5 dl kogende vand

Kom kokosmælken i en skål. Kog vandet og hæld det over kokosmelet.
Lad det køle lidt af og ælt derefter blandingen godt igennem. Hæld
skålens indhold gennem en sigte. Pres og kokosmælken er klar til brug.
Gentag processen en gang eller to. Første hold kokosmælk er mest
intenst smagende.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.821 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her