Logo

Lune svesker med marengslåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lune svesker med marengslåg

 

Til dessert bages svesker med mandler og marcipan under et lag friskpisket marengs.

Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 10 min. 6 personer

 

100 g ren rå marcipan

300 g bløde svesker uden sten

50 g smuttede mandler

2-3 spsk blødt smør

 

Marengs:

3 æggehvider

75 g flormelis

½ tsk eddike eller citronsaft

 

Drys:

25 g flormelis

*

 

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og hak mandlerne groft.

Bland marcipan og mandler med svesker i et ovnfast fad smurt med smør.

 

Pisk æggehvider, flormelis og eddike eller citronsaft i en skål over et kogende vandbad.

Pisk konstant, til massen bliver tyk og blank.

Tag skålen op af vandbadet og pisk videre, til den er afkølet.

 

Smør marengsen over sveskeblandingen i fadet, drys med flormelis og bag i ca. 10 min. ved 250 °C, til overfladen er lysebrun.

Server desserten lun.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 407 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?