Logo

Lune svesker med marengslåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lune svesker med marengslåg

 

Til dessert bages svesker med mandler og marcipan under et lag friskpisket marengs.

Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 10 min. 6 personer

 

100 g ren rå marcipan

300 g bløde svesker uden sten

50 g smuttede mandler

2-3 spsk blødt smør

 

Marengs:

3 æggehvider

75 g flormelis

½ tsk eddike eller citronsaft

 

Drys:

25 g flormelis

*

 

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og hak mandlerne groft.

Bland marcipan og mandler med svesker i et ovnfast fad smurt med smør.

 

Pisk æggehvider, flormelis og eddike eller citronsaft i en skål over et kogende vandbad.

Pisk konstant, til massen bliver tyk og blank.

Tag skålen op af vandbadet og pisk videre, til den er afkølet.

 

Smør marengsen over sveskeblandingen i fadet, drys med flormelis og bag i ca. 10 min. ved 250 °C, til overfladen er lysebrun.

Server desserten lun.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 160 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SvesketrifliDesserten er en trifli af marinerede svesker og en kogt vaniljecreme med ristede...
• Svesker i portvin med sprød marengsDessert med svesker i portvin, marcipan, og mandler - øjeblikkelig fest i munden
• SvesketrifliDesserten er en trifli af marinerede svesker og en kogt vaniljecreme med ristede...
• Rabarbergrød med mandlerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os