Logo

Mandelbudding med kirsebærsauce - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Der var vel næppe noget bedre end barndommens lysegule, bævrende man­delbudding med kirsebærsauce, mange dog lavet af buddingpulver.

 

Til 4-5 personer

7 blade husblas

75-100 g mandler

3 dl piskefløde

½ liter fløde (13%)

1 vaniljestang

5 æggeblommer

5 spsk sukker

Tilbehør: Kirsebærsauce

 

Bring fløden i kog med den flækkede vanilje.

Læg husblasen i koldt vand.

Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret og pisk den koghede fløde i.

Hæld det tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet, mens der piskes - cremen må ikke koge, så skiller den og bliver grynet.

Tag gryden fra varmen.

Knug husblasen fri for væde og kom den i den varme creme, mens der piskes - husblasen smelter med det samme.

Tag vaniljestangen op og lad cremen svale af i køleskabet - det varer en lille times tid, før den begynder at tykne.

Skold, smut og hak mandlerne groft.

Pisk fløden til skum.

Vend flødeskum og hakkede mandler i cremen, når den begynder at tykne.

Hæld det i en form eller skål og lad buddingen blive helt stiv.

Kirsebærsauce serveres til.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.168 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?