Logo

Mungbønne-dessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
225 g flækkede mungbønner
100 g tørret kokos
1 æggeblomme
125 g sukker
1 ¾ dl vand
 
Kom mungbønnerne i en gryde og dæk med et lag vand på 4 cm.
Kog op og kog videre i 30-35 minutter ved middel varme, til bønnerne er
fuldstændigt møre.
Dryp bønnerne omhyggeligt af, kom dem i en skål og mos dem fint.
Tilsæt kokos og æggeblomme og bland det hele til en fast dej.
Fordel dejen i valnøddestore kugler og form dem i æggefacon.
Kom sukker og vand i en gryde og varm langsomt op under omrøring, til
sukkeret er opløst.
Skru ned for blusset.
Sænk omhyggeligt 1-2 boller ad gangen ned i sukkerlagen og kog dem
forsigtigt i 2-3 minutter.
Tag dem op med en hulske og læg dem på et serveringsfad.
Når alle mungbønne-boller er kogt, øses lidt sukkerlage ud over dem på
serveringsfadet.
Dessert skal være kold inden servering.
 
Tips: En anden såkaldt »tør« dessert. Der skal bruges mungbønner, der
minder om store butter beans (en slags limabønne).
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.306 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her