Logo

Mungbønne-dessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
225 g flækkede mungbønner
100 g tørret kokos
1 æggeblomme
125 g sukker
1 3/4 dl vand
 
Kom mungbønnerne i en gryde og dæk med et lag vand på 4 cm.
Kog op og kog videre i 30-35 minutter ved middel varme, til bønnerne er
fuldstændigt møre.
Dryp bønnerne omhyggeligt af, kom dem i en skål og mos dem fint.
Tilsæt kokos og æggeblomme og bland det hele til en fast dej.
Fordel dejen i valnøddestore kugler og form dem i æggefacon.
Kom sukker og vand i en gryde og varm langsomt op under omrøring, til
sukkeret er opløst.
Skru ned for blusset.
Sænk omhyggeligt 1-2 boller ad gangen ned i sukkerlagen og kog dem
forsigtigt i 2-3 minutter.
Tag dem op med en hulske og læg dem på et serveringsfad.
Når alle mungbønne-boller er kogt, øses lidt sukkerlage ud over dem på
serveringsfadet.
Dessert skal være kold inden servering.
 
Tips: En anden såkaldt »tør« dessert. Der skal bruges mungbønner, der
minder om store butter beans (en slags limabønne).
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 641 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Daim islagkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarber-galetterSkønne små portionstærter bagt uden form. Gem opskriften; den er også god med andre slags...
• Flydende æbleskiverEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Daim islagkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os