Logo

Pæreparfait med kirsebær i kirsch

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
- pocherede pærer og karamelliseret ristet brød

Pæreparfait:
1 dåse pærer, ca. 400 g
siruppen fra dåsen
Sabayonne af:
4 æggeblommer
50 g sukker
3 spsk pæresirup
3 spsk Poire Williams
2 dl blød flødeskum

Tag pærerne op fra dåsen og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Kom dem i foodprocessoren og blend dem til puré.
Lav sabayonne ved at komme æggeblommerne, sukkeret, pæresiruppen og Poire Williams i en skål. Stil skålen i vandbad og pisk, til sabayonnen bliver lys og luftig, dog uden at skumme. Tag skålen af vandbadet og pisk videre, til den er helt kold. Herefter hældes pærepureen i den kolde sabayonne. Så hældes flødeskummet i. Hæld parfaiten i en stor skål eller små portionsskåle. Stilles i fryseren i to-tre timer.

Kirsebær i kirsch:
1 dl kirsch
100 g sukker
1,5 dl vand
resten af pæresiruppen
450 g udstenede kirsebær

Varm kirschen i en gryde og flambér i 15-20 sekunder. Læg grydelåget på for at slukke flammerne. Tilsæt sukkeret, vandet og resten af pæresiruppen. Kog blandingen op. Hæld den varme sirup over de udstenede kirsebær,og lad det hele køle af. Jo længere kirsebærrene får lov at trække i lagen, jo bedre smager de.

Pocherede pærer:
Comice-pærer eller en anden sort
citronsaft
vand
Sukkerlage af 225 g sukker og 3 dl vand

Skræl pærerne, skær stilken over og skær pærerne over på langs.
Fjern kernehuset og det indvendige af stilken med en lille skarp kniv. Læg de halve pærer i en blanding af citronsaft og vand, så de ikke misfarves. Læg pærerne i en gryde med den afkølede lage. Dæk overfladen med bagepapir og kog i et par minutter. Derefter afkøles pærerne. De halve pærer kan herefter dyppes i flormelis og glaseres med en blæselampe.

Karamelliseret ristet brød:
ristet brød
sukker

Skær skorpen af det ristede brød og skær brødskiven igennem på langs. Gnid brødet mod køkkenbordet for at fjerne krummerne. Skær brødet i trekanter og drys med sukker. Grill dem i ovnen til sukkeret er karamelliseret og gyldent.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 754 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Frugtsalat - Ensalada de frutaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Softice med jordbærpuréEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• GulerodsisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Frugtsalat - Ensalada de frutaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os