Logo

Pizza med æble, mandler og ahornsirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne pizza kan nok mest af alt kaldes en dessert pizza med dens søde indhold af mandel og ahornsirup. Prøv den til for eksempel børnefødselsdag.

 

2 dl lunkent vand
20 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 spsk olivenolie + evt. ekstra til bundene
Hvedemel
2-3 skrællede syrlige æbler i tynde både fx Belle de Boskoop
En håndfuld hakkede mandler
Ahornsirup ahorn sukker eller rørsukker

*
 
Udrør gæren i vandet. Tilsæt salt, sukker og olie.
Ælt gradvist melet i dejen, til den er fast, men ikke for tør.
Ælt dejen mindst 5 min.
Læg dejen i en ren skål smurt med lidt olie og vend dejen rundt, så den bliver olieret.
På den måde bliver den ikke tør under hævningen.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted 30-45 min.
Rul dejen ud og fordel æblerne på bundene.
Drys med mandler og dryp med ahornsirup.
Bruges der ahornsukker elller i nødstilfælde rørsukker, så dryp med lidt olivenolie.
Bag pizzaerne til kanten af dejen er sprød og brun.
Er der for meget dej, kan du jo lave løgpizza til hovedret.
Pizzaen smager også godt kold, så det er ingen katastrofe, hvis der bliver noget tilovers. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.337 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her