
 
En dessert som er meget hurtig at lave. Mango og ricotta er
en sensationel smagskombination. Konsistensen er lækker og blød. • Mango
indeholder både A- og C-vitamin.
Tilberedning 15 min. 4 portioner 
 
# Råvarer til Ricottacreme med mango:
400 g ricottaost 
2 friske mangofrugter 
1 dl piskefløde 
2- 3 spsk honning 
GARNERING: 
1 frisk mangofrugt 
4 kiks 
* 
 
Fremgangsmåde: 
1 Del 2 af mangofrugterne på midten og grav frugtkødet ud. 
Læg det i en foodprocessor eller blender og findel det til
en puré. 
 
2 Pisk fløden til skum. 
Bland ricottaost og flødeskum til en jævn masse. 
Smag til med honning til den ønskede sødme. 
 
3 Rør mangopureen i og bland det godt. 
 
4 Fordel ricotta- og mangocremen i portionsglas. 
Skær kødet af den sidste mango frugt i tern og læg et par
tern ovenpå hver portion. 
 
5 Halver kiksene hvis de er store og garner hver portion med
kiks. 
Server straks. 
 
Tips & råd 
 
Cremen kan dekoreres med mascarpone ost. 
Mascarpone er relativt fed, så 1 spsk pr. portion er nok 
 
Et godt og magert alternativ er at erstatte ricottaosten med
yoghurt. 
Yoghurten skal være tyktflydende for at konsistensen skal
blive den rette. 
 
Forbered: Ricotta- og mangoblandingen kan forberedes, men
anret den ikke i glassene før lige inden serveringen. 
Osten kan blive tynd, hvis den står for længe. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 327 = kJ 1375 
Kulhydrat 23 g Protein 14 g Fedt 20 g (55%) Fibre 1 g