Logo

Sticky Date Pudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
125 g smør
225 g udstenede dadler
1 spsk natron
5 spsk sukker
2 æg
1 kop hvedemel
1 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
smør til pensling
 
Karamelsauce:
1 kop piskefløde
125 g smør
115 g farin
1 tsk vaniljesukker
½ liter piskefløde /flødeskum
Dadlerne hakkes, lægges i en gryde og dækkes med vand.
Bring dadlerne i kog og lad dem simre i tre minutter.
Sæt gryden til side og tilsæt natron.
Smid ikke vandet ud.
Pisk halvdelen af smørret med sukker og æg.
Tilsæt et æg ad gangen.
Vend forsigtigt hvedemel, salt og vanilje i.
Rør forsigtigt bagepulver i og lidt af dadelvandet, så dejen minder om pandekagedej.
Rør så dadlerne i.
Bag kagen ved ca. 200ºC i ca. 40 min - eller indtil kagen er bagt i midten.
Imens kommes resten af smørret, piskefløden, farin og 1 tsk vanilje i en
gryde.
Det bringes i kog og simrer i 3 minutter.
Hæld noget af saucen over kagen, mens den køler og server resten ved siden af kagen.
Kagen kan pyntes med flødeskum.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 967 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Orangemarinerede jordbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Citron-frugtisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pære Belle HeleneDenne klassiske dessert er blevet lavet i mindst 150 år og har fået sit navn fra Jacques...
• Orangemarinerede jordbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!