Logo

Stikkelsbærfool klassisk dessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Stikkelsbærfool klassisk dessert


Fool er en klassisk engelsk dessert, der består af en frugtkompot vendt med en kogt creme. Moderne opskrifter erstatter gerne den kogte creme med flødeskum. Vi har brugt en blanding af cremefraiche, piskefløde og hvid chokolade ...

Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 15 min. 2-3 personer

 

#

250 g stikkelsbær

75 g sukker

½ dl vand

1-2 spsk lime- eller citronsaft

1½ dl cremefraiche 38%

1 dl piskefløde

50 g hvid chokolade

*

SKYL og nip stikkelsbærrene. Kog dem med sukker og vand til de brister ca. 10 min.

Smag til med lime- eller citronsaft og lad stikkelsbærkompotten køle af.

 

PISK cremefraiche og piskefløde til skum.

 

SMELT den hvide chokolade i en skål over vandbad og vend den i flødeskummet.

 

VEND stikkelsbærkompotten sammen med cremen med let hånd, så det bliver stribet.

Fordel i 2-3 portionsglas, og sæt dem i køleskabet 1 times tid.

Pynt evt. med en skive lime.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 419 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stikkelsbærgrød med flødeDesserten er en klassisk stikkelsbærgrød, der netop nu kan laves af friske grønne eller...
• Stikkelsbærtærter med sprødt sukkerlagDe fine små tærter er fyldt med friske stikkelsbær og blød vaniljecreme. På toppen er et...
• StikkelsbærgrødDet er hurtigt og nemt at lave stikkelsbærgrød. Kog evt. et lille stykke vaniljestang...
• Williamspære svøbt i smørdej samt abricoskageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os