Logo

Stikkelsbærfool klassisk dessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stikkelsbærfool klassisk dessert


Fool er en klassisk engelsk dessert, der består af en frugtkompot vendt med en kogt creme. Moderne opskrifter erstatter gerne den kogte creme med flødeskum. Vi har brugt en blanding af cremefraiche, piskefløde og hvid chokolade ...

Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 15 min. 2-3 personer

 

#

250 g stikkelsbær

75 g sukker

½ dl vand

1-2 spsk lime- eller citronsaft

1½ dl cremefraiche 38%

1 dl piskefløde

50 g hvid chokolade

*

SKYL og nip stikkelsbærrene. Kog dem med sukker og vand til de brister ca. 10 min.

Smag til med lime- eller citronsaft og lad stikkelsbærkompotten køle af.

 

PISK cremefraiche og piskefløde til skum.

 

SMELT den hvide chokolade i en skål over vandbad og vend den i flødeskummet.

 

VEND stikkelsbærkompotten sammen med cremen med let hånd, så det bliver stribet.

Fordel i 2-3 portionsglas, og sæt dem i køleskabet 1 times tid.

Pynt evt. med en skive lime.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.087 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?