Logo

Tiramisu med grøn te og jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tiramisu med grøn te og jordbær

 

Prøv en helt anden version af den traditionelle tiramisu, med et præg af østen.

4-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: mindst 1 time.

#

2 spsk grønne teblade (fx kinesisk grøn sencha)

½ liter vand

2-3 spsk sukker

1 citron

12-15 ladyfingers

3 æg

2 spsk sukker

ca. 50 g grønne teblade (til pulver)

300 g mascarpone

 

Tilbehør:

500-750 g friske jordbær

*

Overhæld den grønne te med 80 °C varmt vand, og lad den trække i 5-7 min.

Si teen, rør sukker i, til det er opløst, og smag til med citronsaft.

 

Læg ladyfingers (evt. halverede) i 4-6 portionsglas, og hæld teen i glassene.

 

Del æggene i blommer og hvider.

Pisk æggeblommerne skummende med sukker.

 

Blend tebladene fint, evt. i en krydderikværn eller stød i en morter til fint pulver.

Rør pulveret i æggeblommeskummet.

Vend mascarpone, og derefter stiftpiskede æggehvider i.

 

Fordel cremen i glassene, og sæt dem i køleskab i mindst 1 time.

Drys med lidt grøn tepulver, og server med friske jordbær.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 466 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?