Logo

Tofarvet isbombe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Lys is:
8 æggeblommer
½ liter piskefløde
170 g sukker
strimlet citronskal fra 1 citron
1 dl hele kaffebønner
 
Mørk is:
150 g kraftig god chokolade (ca. 65% kakaomasse)
1 dl sødmælk
2 dl piskefløde
¼ vaniljestang
2 æggeblommer
3 spsk sukker
 
Bland æggeblommer og piskefløde langsomt i en lille gryde.
Pisk konstant under tilsætning af citronskal og kaffe.
Det må ikke koge, så skiller det.
Når cremen tykner, slukkes og der røres 2 min. mere. Tilsæt så sukkeret og rør igen.
Si massen, frys den og omrør efter 1 time. Kommes i en skål med en mindre skål i, til at danne et hul i midten.
Fryses 6 timer.
Mælk, fløde og vaniljestang bringes langsomt i kog.
Æggeblommer og sukker piskes lysegult og tilsættes under piskning,
hvorefter det hele varmes langsomt op til det tykner.
100 g chokolade smeltes over vandbad, resten hakkes.
Den smeltede chokolade røres i flødecremen, der fryses 1 time.
Omrøres med hakket chokolade, fyldes i det hul den anden skål har skabt efter at være fjernet og fryses igen 6 timer.
Pyntes med høvlet chokolade og flødeskum. 
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.003 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?