Logo

Ymerfromage med frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ymerfromage med frugt

 

Desserten er lavet af den skønne, tykke, danske ymer, der smager godt sammen med jordbær og appelsin.

Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 1 time.

 

#

5 blade husblas

½ dl frugtsnaps (fx jordbær eller hyldeblomst-snaps)

4 spsk sukker

½ liter ymer

½ stang vanilje

2 dl piskefløde

300 g jordbær

2 appelsiner

*

 

1. Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min.

Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og smelt det sammen med frugtsnaps og sukker i en skål over vandbad.

 

2. Hæld den smeltede husblas i en tynd stråle i ymeren under omrøring.

 

3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Bland dem i fløden og pisk det til blødt skum.

Vend det i ymerblandingen og fordel fromagen i portionsglas.

Lad desserten stivne i køleskab i mindst 1 time.

 

4. Skyl, tør og nip jordbærrene og del dem i mindre stykker.

Skær skrællen af appelsinerne og skær frugten ud mellem hinderne.

Vend jordbær og appelsinstykker sammen og anret frugten på toppen af desserterne ved servering.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 739 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?