Logo

Pavlova - New Zealand's national dessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

På utallige opfordringer bringes her opskriften på den såkaldte Pavlova, der er national dessert i New Zealand (hvis man spørger en kiwi) og i Australien (hvis man spørger en "aussie"). Desserten stammer tilbage fra ca. 1927 og er opkaldt efter den russiske balletdanser Anna Pavlova.
Den orginale opskrift fremgår af 19. udgave af Edmonds Cookery Book (1993). Billeder er IKKE fra eget køkken
Her er en dansk og velafprøvet udgave:
 
Pavlova
5 æggehvider
1 knivspids fin salt
275 g sukker
 1 teskefuld vanilje sukker
1,5 teskefuld eddike
1 strøget dessertske Maizena
 
Tænd ovnen på 190°C (varmluftovn).
Pisk æggehviderne med salt med håndmixer eller bedst med røremaskine og piskeris monteret - fuld hastighed 5 minutter.
Derefter tilsættes sukker (iblandet vanilje) meget, meget langsomt , mens der stadigvis piskes, det tager vel omkring 5 min.
Når alt sukkeren er kommet i, tilsættes eddike.
Stop piskeriet når massen er så stiv, at toppe bliver stående, når piskeriset løftes op.
Herefter vendes Maizenaen forsigtig i med en dejskraber, evt. med mixer/rørermaskine på lav hastighed.
 
Lav en cirkel på bagepapir med diameter ca. 19-20 cm (brug fx. en tallerken).
Stænk nogle få vanddråber på papiret, inden æggehviden formes til en "lagkage". 
Sættes i oven ved 190°C i 10 minutter.
Derefter skrues ned til 150°C i 60 minutter.
Sluk ovnen og hold ovndøren lukket indtil ovnen er helt kold, mindst en time eller gerne mere.
Under bagningen vil du se, at midterpartiet af kagen hæver sig betydeligt  for efterfølgende at falde lidt ned igen.
Trækker du en streg rundt i æggeviden med fx. en tændstik inden bagning, vil du få et pænt "låg", der hæver og sænker sig.
 
Pyntes traditionelt med flødeskum, beregn ½ liter, og kiwi frugter. Der bør være flødeskum på såvel sider som top.
Skal det være godt kan desserten ledsages af en sød, kølig dessertvin som fx. en Muscat de Beaumes de Venise.
 
Tips:
Friske æg giver det bedste resultat
Sukker tilsættes l-a-n-g-s-o-m-t
Hold ovndøren lukket indtil kold ovn. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.624 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her