
Tiramisu er en italiensk kage, der som regel laves af lange småkager/ ladyfingers udblødt i en blanding af kaffe og marsala, fyldt med mascarpone-creme og pyntet med revet chokolade. Her er cupcakes versionen. 
12 stk. cupcakes: 
#
150 g hvedemel 
1 tsk bagepulver
2 æg, delt i blommer og hvider 
1 knivspids salt 
4 spsk meget stærk kaffe 
1 spsk marsala eller Kahlua 
evt 1 tsk vaniljeessens 
150 g sukker 
ekstra marsala til at dryppe over (kan udelades) 
 
Mascarponecreme: 
2 pasteuriserede æggeblommer 
3 tsk sukker 
1 spsk Kahlua (kan udelades) 
240 g mascarpone 
Kahlua til at dryppe med 
revet chokolade til pynt 
*
 
A. Varm ovnen op til 180°C. 
Bland mel og bagepulver. 
 
B. Pisk æggeblommerne med kaffe og Marsala til en meget tyk og cremet masse. Kom 110 g af sukkeret i lidt efter lidt, mens du fortsat pisker. 
Pisk æggehviderne med 1 knivspids salt, til de danner bløde toppe, og pisk så gradvist de sidste 40 g sukker i. 
Bliv ved med at piske, til æggehviderne er stive. 
Rør 3 spsk af æggehvideskummet i æggeblommemassen. 
Vend de tørre ingredienser i lidt ad gangen ved hjælp af et piskeris. 
Når de tørre ingredienser er helt absorberede, vender du varsomt resten af æggehvideskummet i. 
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 20 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten, kommer ud uden dej. 
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af. 
Prik evt. de kolde kager nogle gange i toppen med en gaffel, og dryp hver af dem med 1 spsk marsala. 
 
Mascarponecreme: Rør æggeblommerne med sukker, til de er lyse og luftige. Pisk evt. Kahlua i. 
Kom mascarpone i lidt efter lidt, mens du hele tiden pisker. 
Sæt en stor top creme på hver kage, dryp med Kahlua, og drys revet chokolade over.