Logo

Frisk citrontærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
200 g hvedemel
125 g smør
75 g sukker
korn fra 1 vaniljestang
saft fra ½ citron

Fyld:
4 æg
150 g flødeost light
1 ½ dl cremefraiche 18%
skal og saft fra 1 citron
100 g sukker
2 spsk Maizena

pynt (kan udelades):
1 ren citron skåret i tynde skiver
150 g sukker

Dej:
Ælt alle ingredienser hurtigt sammen og læg dejen på køl 1 time.
Rul dejen tyndt ud og beklæd en tærteform med dejen.
Sæt den på køl mens cremen tilberedes.

Fyld:
Pisk æggeblommerne med det øvrige og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i.
Kom fyldet i tærteformen, der bages i en varm ovn, 180°C i 30-40 min.

Pynt:
Kog sukker med citronskiver ne indtil det begynder at karamelisere og ligne tykt syltetøj.
Smør det på den letafkølede tærte og server kagen, når citronglaseringen er stivnet let.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.264 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her