
 
Sveskerne er kogt med appelsin og vanilje, før de er vendt
sammen med den hjemmelavede mazarinmasse. Lækkerier for voksne. 
8 portionstærter
eller 1 stor tærte til 8 personer. Arbejdstid: 1 time. Koge/bagetid: 1 time.
Fryseegnet 
 
#
Tærtedej: 
250 g hvedemel 
50 g flormelis 
¼ tsk salt 
125 g koldt smør 
1 æg 
 
Marinerede svesker: 
1 stang vanilje 
1 økologisk appelsin
50 g farin 
200 g svesker 
1 spsk cognac 
 
Mazarinmasse: 
125 g mandler 
125 g sukker 
125 g smør 
2 æg 
2 spsk hvedemel 
 
Pynt: 
50 g mandelflager 
 
Tilbehør:
cremefraiche 
*
 
Bland mel, flormelis
og salt, og hak det kolde smør i med et mørdejsjern eller i en foodprocessor. 
Saml hurtigt dejen
med sammenpisket æg. 
Pak dejen ind, og
sæt den koldt 1 times tid. 
 
Flæk vaniljestangen,
skrab kornene ud og gem dem. 
Læg vaniljestangen i
en gryde, og tilsæt fintrevet appelsinskal, appelsinsaft og farin. 
Giv det et opkog. 
 
Skær sveskerne i
kvarte, læg dem i gryden, og lad dem simre under låg i 10 min. 
Tag gryden af
varmen, tilsæt cognac, og lad dem afkøle. 
 
Hak mandlerne fint i
en foodprocessor, og tilsæt sukker, smør og vaniljekorn. 
Kør det sammen, og
tilsæt æggene, et ad gangen. 
Kør massen jævn og
kør melet i. 
 
Rul dejen ud i ca. ½
cm's tykkelse. 
Beklæd 8
portionsforme eller 1 stor tærteform med dejen. 
Prik dem med en
gaffel, og sæt dem i fryseren i 20 min. 
Forbag dem så i
12-15 min. ved 180 °C. 
 
Vend de marinerede
svesker i mazarinmassen, og fordel den i de forbagte tærtebunde. 
Drys med mandelflager,
og bag tærterne ca. 25 min. ved 180 °C en stor tærte skal have ca. 35 min. 
Server tærterne lune
eller afkølede med iskold cremefraiche. 
 
TIPS: Du kan
erstatte halvdelen af sveskerne med tørrede abrikoser.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin